2021-12-23 08:08:21• hírek • közlemény

Karitatív akcióba kezdtek az MCC erdélyi központjai

Fotók: Palincas Erika
Fotók: Palincas Erika

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a tehetségtámogatás mellett nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra is, ennek keretében az erdélyi központok karácsonyi karitatív akciókat szerveznek.

2021 őszétől az MCC Erdélyben már 8 helyszínen van jelen tehetséggondozó képzéseivel. Annak ellenére, hogy képzési központjaink többségében csak az idéntől kezdődtek meg a Fiatal Tehetség Program (FIT) és az erdélyi Középiskolás Program (e-KP) képzési tevékenységei, a karácsonyi időszakra már egy olyan jól összeszokott, működő rendszert sikerült kialakítaniuk, ami lehetővé tette, hogy a diákjaink képzésein túl környezetünkért, közösségünkért is tenni tudjunk különböző karitatív gyűjtések által.


A szatmári MCC központ FIT és e-KP Programjainak keretében a Caritas intézménye a Barátság Háza nappali foglalkoztató központnak szerveztünk meséskönyv- és társasjátékgyűjtést, „Ajándékozz mesét, élményt” címmel, illetve a FIT-esek a „Kortalan gondoskodás” megnevezésű foglalkozás keretében karácsonyi dekorációkat készítettek, ami egyrészt az idősek klubja karácsonyfájának díszítését, másrészt egyedi, karácsonyi üdvözlőlapokat foglal magába a szépkorúak számára.




Bár a járványhelyzet alakulása miatt az első félévben többnyire az online térbe kényszerültek diákjaink, sikeresen vettük ezt az akadályt, sőt az ősz folyamán mind a hét erdélyi FIT központunk 5. évfolyamos diákjával (közel 160 gyerek) elutaztunk a debreceni, illetve szegedi központjainkba, ahol néhány emlékezetes, sokszínű képzésekkel telített hétvégét tölthettünk.


A szatmári központ extra tevékenységeinek fókuszában ebben a félévben a közösségépítés volt, aminek keretében leveleztünk a szekszárdi MCC központ gyerekeivel, közösen díszítettük fel a központ karácsonyfáját, illetve töklámpáskészítő versenyt is szerveztünk.


Az MCC idén Erdélyben 8 helyszínen (Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely), 1019 tehetséggel kezdte meg a tanévet. A Fiatal Tehetség Programban (FIT) 200, az erdélyi Középiskolás Programban (e-KP) 724, a Kolozsvári Egyetemi Programban (KEP) 77, míg az Erdélyi Politikai Iskolában (EPI) 18 különleges diákot, hallgatót üdvözölhetünk.


Az MCC egy exkluzív tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC speciális tudást, összetartó közösséget és maradandó élményeket kínál a felvételt nyert diákoknak.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: